BLOG  
RO
|
| DE

Pagina principală >                          Dr. Ionescu Călineşti

Dr. Ionescu Călineşti

"Domnul este Cel ce din pământ a făcut leacurile, iar omul înţelept nu le dispreţuieşte"
(înţelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah, 38, Vechiul Testament)
Doctorul Ştefan Ionescu-Călineşti s-a născut pe 24 septembrie 1922, în localitatea Drăgăneşti-Vlasca, jud. Teleorman. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti în anul 1947. În anul 1949 şi-a susţinut teza de doctorat, obţinând diploma de doctor în medicină şi chirurgie. A desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică, devenind în 1977 expert ONU pentru dezvoltarea centrelor de reabilitare şi primul medic din lume care a obţinut un extract pur din nămoluri terapeutice.
In 1987 este invitat în Argentina de către Asociaţia Medicilor cu Valenţe de Cercetare Internaţională. Primeşte numeroase distincţii internaţionale ca membru al Societăţilor de Reumatologie şi Recuperare din America de Sud şi tratează mii de turişti- pacienţi din întreaga lume.
În perioada 1989 - 1996, doctorul Ionescu-Călineşti a lucrat în Uruguay, la o clinică unde se tratau boli reumatice şi de piele, astfel că a făcut cunoscute produsele Pell-Amar şi în America de Nord şi cea Latină.
În anul 2004 brevetează o nouă invenţie, denumită ALGAVIT - extract de alge, folosit ca materie primă în industria medicamentelor, cosmeticelor dar şi în industria alimentară.

A publicat peste 50 de lucrări ştiinţifice, participând la congrese şi reuniuni prestigioase din întreaga lume. Este membru al Institutului Memorial "Hahnemann" din SUA, membru al Congresului Interamerican de Medicină şi Chirurgie şi preşedinte al primuluiCongres de Turism şi Sănătate de la Havana. Specialist în balneo-fizioterapie şi recuperare, din 1960 a condus Centrul Pell-Amar situat în Hotelul "Parc" din Bucureşti, coordonand şi 12 staţiuni termale, unde a aplicat propriile terapii pe bază de extracte din nămol.

Doctorul Ştefan Ionescu-Călineşti este cunoscut drept părintele produselor Pell-Amar, produse ce au la bază extractul pur de nămol teraputic din lacul Balta Albă. Puterea vindecătoare a acestui produs original s-a făcut remarcată în boli reumatismale, boli ale sistemului nervos periferic, în nevralgii, în boli ginecologice cronice, boli ale pielii (eczeme alergice, psoriazis), arsuri, cicatrice cheloide, fenomene de îmbătrânire a pielii, în recuperarea după traumatisme şi intervenţii chirurgicale ortopedice. De asemenea, s-au obţinut rezultate excelente în recuperarea sechelelor după poliomielită, acţiunea sedativă a extractului Pell-Amar manifestându-se în stările de instabilitate nervoasă şi stres. Invenţia doctorului Ştefan Ionescu-Călineşti, realizarea extractului de nămol prin metode strict fizice, cu concentrarea tuturor proprietăţilor acestuia şi atomizarea lui, a făcut posibilă o adevărată explozie a turismului de sănătate pe meleagurile româneşti.

Extractul Pell-Amar este un principiu activ natural având o compoziţie complexă mineral organică şi enzimatică, care exercită asupra organismului uman o serie de acţiuni demonstrate ştiinţific, precum acţiuni antiinflatorii, antialgice, sedative şi decontractante, acţiuni biotrofic-stimulatoare, vasodilatatoare şi de regenerare celulară.

Utilizarea nămolului în cosmetica facială şi corporală are la bază proprietăţile fizico-chimice ale acestuia, penetrabilitatea profundă la nivelul pielii, capacitatea de curăţare a acesteia prin osmoză, hidratarea, aportul de elemente minerale stimulatoare şi regeneratoare.
 
 

© Copyright 2013. Toate drepturile rezervate. Created by
Biocosmeticele Pell Amar valorifică superior una din bogăţiile naturale ale României şi anume extractul Pell Amar
obţinut din nămol sapropelic de către prof. dr. IONESCU CĂLINEŞTI. Extractul natural de nămol sapropelic este un complex mineral organic şi enzimatic cu proprietăţi biotrofice, regeneratoare, antiinflamatoare, analgetice, sedative şi vasodilatatoare demonstrate atât experimental cât şi în cercetări clinice.